Veganistische maaltijdbox
Vegan maaltijdboxen

Tips Vegan maaltijdbox

Een vegan maaltijdbox passen perfect in een druk leven! Wat zijn lekkere en goede vegan maaltijdboxen?

Iedereen heeft het druk. We zijn constant bezig met school, werk, sociaal leven, kinderen, relaties, familie, hobby’s en nog veel meer. Omdat de gedachte van een gezondere levensstijl steeds vaker door ons hoofd spookt, willen steeds meer mensen aandacht schenken aan hun eetpatroon. Niet alleen je keuze van producten heeft hier invloed op maar ook het kopen en bereiden hiervan.

Mensen willen vaker in de keuken staan, beter worden in koken of om een sociaal moment met het gezin te hebben. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor verse en biologische producten.

Maar wanneer heb je nou tijd om naar de markt te gaan? Of om echt even rustig door de supermarkt te lopen? De prijzen van biologische producten kunnen aardig oplopen en met grote gezinnen of een klein budget is er niet altijd ruimte om constant meer geld daaraan uit te geven. En hoe kies ik nou elke avond weer een goede, gebalanceerde maaltijd? Het antwoord is simpel. Laat iemand anders het voor je doen!

Wat is een maaltijdbox?

Een maaltijdbox is een doos gevuld met verse producten die bij jou thuis wordt bezorgd. In deze doos zitten verschillende ingrediënten om een of meerdere gerechten te kunnen bereiden. De doos is (bijna) helemaal compleet, van de groentes, tot aan de kruiden en eventuele garneringen. Ook zit er voor elke maaltijd een recepten kaart in de doos. Het enige wat je nodig hebt is een keuken!

De meeste bedrijven die maaltijdboxen verkopen, bieden een abonnement aan. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen per week je de box thuis wilt ontvangen, voor hoeveel mensen en hoeveel maaltijden je wilt hebben. Je kunt er dus voor kiezen om elke woensdag, donderdag en vrijdag een maaltijdbox thuis te ontvangen met lunch en avondeten voor 2 tot 5 personen. Bij elk bedrijf kun je een proefbox of een korting ontvangen voor de eerste aankoop of aankopen.

Veganistische maaltijdbox

De voordelen van vegan maaltijdbox

  • Wil je graag een vegan levensstijl gaan volgen, maar weet je niet waar je moet beginnen?
  • Ben je al jaren vegan maar heb je geen zin meer in elke dag dezelfde gerechten?
  • Wil je meer tijd besteden met je gezin in de keuken en minder tijd in de supermarkt?

Kies dan voor een vegan maaltijdbox. Je krijgt de mogelijkheid om nieuwe recepten en producten te ontdekken. Je staat open om nieuwe gerechten te proberen. Een ander voordeel dat een vegan maaltijdbox met zich mee draagt, is dat je producten altijd van top kwaliteit zijn. Veel vegan maaltijdbox bedrijven werken ook alleen met biologische producten. Zo bereid je dus altijd een maaltijd van hoge kwaliteit in het gemak van je eigen keuken.

Een vegan maaltijdbox past heel goed in een vegan lifestyle met gemak.

Gezonde maaltijd

Vegan maaltijdbox met flexibele opties

Je kunt vaak voor veel verschillende opties kiezen bij het afsluiten van een vegan maaltijdbox abonnement. Meestal kun je wekelijks opzeggen, elke week andere bezorgdagen kiezen, zelf menu’s selecteren en wekelijks of maandelijks opzeggen. Hierdoor zit je nooit ergens langdurig aan vast en kun je je vegan maaltiijdbox 100% afstemmen op je eigen levensstijl en behoeftes. Ook kun je makkelijk de hoeveelheid personen aanpassen voor je maaltijden. Zo kun je ook makkelijk met een vegan maaltijdbox een feestmaal bereiden!

Goedkoper dan de supermarkt en minder weggooien!

Het grote voordeel van de vegan maaltijdbox is dat je de box of lidmaatschap vaak voor een aantrekkelijke prijs kan aanschaffen. Omdat de maaltijden op grote schaal worden verkocht door Nederland kunnen ze de producten goedkoper inkopen. Zo wordt de prijs per maaltijd lager en interessanter voor jou. Ook zijn de hoeveelheden van jouw maaltijd precies afgesteld aan de hoeveelheid mensen die bij jou komen eten. Hierdoor wordt er weinig tot niets weggegooid. Dit is erg gunstig voor de hoeveelheid voedselverspilling die er in Nederland is. Voordeliger voor je portemonnee en beter voor het milieu dus!

Vegan maaltijd

Altijd een gebalanceerde maaltijd

Omdat de maaltijden in de vegan maaltijdbox samengesteld worden door professionele koks en voedingsdeskundige, zit jouw maaltijd altijd vol vitamines. Zo hoef je je dus nooit zorgen te maken over je vitamine inname en ben je altijd verzekerd van een gebalanceerd dieet. Alleen je avondeten is natuurlijk maar een deel van je dieet. Om ervoor te zorgen dat je door de dag goed en gebalanceerd eet, kun je kiezen voor gezonde snacks en veel fruit en groente in je vegan maaltijdbox.

Een fruitbox

Naast een vegan maaltijdbox zijn er ook mogelijkheden om fruitboxen te bestellen. Deze dozen zijn gevuld met genoeg fruit voor een hele week. Afhankelijk van het aantal personen zal er elke week genoeg fruit voor iedereen worden bezorgd. Dit is een goede toevoeging aan een gebalanceerd dieet. Ook kun je met een fruitbox je kinderen jong kennis laten maken met verschillende vruchten.

Natuurlijk zit fruit vol met vitamines en geeft het iedereen in het gezin een vitamine en energie boost! Het is ook mogelijk om een fruitbox voor het werk te bestellen. Zo kun je je collega’s motiveren om gezonder te eten. Daarnaast heeft fruit ook goede effecten op je welzijn waardoor je beter kunt werken en focussen. Bespreek je optie om een fruitbox voor het kantoor te bestellen met je baas of leidinggevende. Er zitten veel voordelen aan het bevorderen van je fruit inname. Dit geld voor thuis en op het werk natuurlijk!

Tips vegan maaltijdboxen

Fruitbox

Of lees het volgende artikel dat vegan en vegetarische maaltijdboxen vergelijkt.